Stemacteur

‘Met Johan Verdouw…’ Even is het stil. Dan hoor ik: ‘Hallo?’ Ik zeg: ‘Je spreekt met Johan Verdouw.’ De stem aan de andere kant zegt: ‘O, je bent het echt, ik dacht even dat het je voicemail was… Je hebt echt een stem voor zo’n voicemail-menu…’ Dat hoor ik dus regelmatig. Dat mensen mijn stem zo fijn vinden om naar te luisteren. Sommigen noemen hem ‘betoverend’, ‘hypnotiserend’ of ‘rustgevend’.

Ik heb een cursus stemacteren gevolgd bij Barnier Geerling, Arno Lubbinge en Beatrijs Sluiter. Daarbij heb ik een professionele stemdemo opgenomen in de studio.

Ik heb een aantal zanglessen gehad bij de Choir Company in Rotterdam en bij Theaterschool Selma Susanna in Amsterdam. Een fragment uit het boek ‘Third Culture Kids – the experience of growing up among worlds’ van David C. Pollock en Ruth E. van Reken ingesproken.

Tijdens het lezen van dit boek ‘beviel’ ik van het nummer Thuis / Belonging.

Ik heb voor diverse opdrachtgevers stemopdrachten gedaan. Voor musical4kids heb ik diverse stemmetjes ingesproken voor musicals en projecten. Bij Heinosoft ben ik de stem aan de telefoon die je vertelt dat je nog even mag wachten of een boodschap mag achterlaten…